Tepebaşı Çilingir Anahtar 0 537 341 47 84
ANAHTAR ÇİLİNGİR VE BIÇAK BİLEME HİZMETLERİ
Şirintepe Mh. Gözüpek Sk. No:7/B
es.teknikanahtar@gmail.com
0 537 341 47 84 - 0 537 341 47 84

Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL İdari Para Cezası Uygulandı

22.05.2024 

Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin olarak tamir, bakım ve yedek parça temini amacıyla yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketicilerimizin, yetkili olmamalarına rağmen yetkili servis gibi tanıtım yapan servisler tarafından mağdur edildiğine ilişkin hususların yer aldığı görülmektedir.  
 
Bu kapsamda sahte yetkili servislere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulu tarafından internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde son iki yılda yaklaşık 15 Milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.
 
Bununla birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda suç unsuru teşkil eden uygulamaların tespiti halinde ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmaktadır.
 
Diğer taraftan olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için tüketicilerimizin aşağıda yer alan hususlara dikkat etmesi önem arz etmektedir.
 
Yetkili servis bilgileri için “Servis Bilgi Sistemi” kullanılmalıdır. 
 
Tüketicilerimizin, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve www.servis.gov.tr adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşabilme imkanı bulunmaktadır.
 
İnternet arama sonuçlarına dikkat edilmelidir.
 
İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logoları yeterli görülmemeli, bu servislerin mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS’de yer alıp yer almadığı kontrol edilmelidir.
 
Tüketicilerimiz, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)” ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Ticaret Bakanlığı’na ulaşarak şikayetlerini iletebilirler. Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir.
 

G nderen: journal
3025 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Sahte iş ilanları nasıl anlaşılır?
Kimlik bilgilerini sızdırmamanın yolları
Türkiye’deki yerli ve milli şirketlere hayati siber saldırı uyarısı:
Tatilde sahte bungalov ve tıny house dolandırıcılığına dikkat!
Güvenli internet abone sayısı 44 milyonu aştı

 

 
Ekonomi
ESO üyeleri, bakanlık teftişleri hakkında bilgilendirildi
MEGEM’le Eskişehir’deki kalifiye iş gücü açığını kapatıyoruz
Eskişehir-Çin Ticari İlişkileri Değerlendirildi
İhracattaki yükseliş sürüyor
Genç MÜSİAD Eskişehir Türkiye Geneli en başarılı 1. Şube oldu