Tepebaşı Çilingir Anahtar 0 537 341 47 84
ANAHTAR ÇİLİNGİR VE BIÇAK BİLEME HİZMETLERİ
Şirintepe Mh. Gözüpek Sk. No:7/B
es.teknikanahtar@gmail.com
0 537 341 47 84 - 0 537 341 47 84

Türksat 6A, Temmuz’da Uzaya Gönderilecek

26.04.2024 

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Uluslararası Uzay Teknolojileri Konferansı STC 2024’ün açılış töreninde yaptığı konuşmada Türksat’ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ile birlikte uydu teknolojisindeki 30 yılı aşkın deneyimini ulusal bir uydu-uzay ekosistemine öncülük etmek için kullandıklarını açıklayarak, “Temmuz ayında Türksat 6A uydumuzu göndereceğiz. Proje ile alt sistemlerin yanı sıra birçok bileşenin paydaşlarla birlikte yerli olarak üretildi.” dedi.
Uluslararası Uzay Teknolojileri Konferansı (STC 2024), Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ev sahipliğinde Ankara'da başladı. Açılış töreninde konuşan Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok; Türksat’ın bilgiyi teknolojiye, teknolojiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmek için çalışan bir kurum olduğunu söyledi. Uydu ve bilişim teknolojileri alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla çalıştıklarını söyleyen Ertok, “Günümüzde telekomünikasyon, ulusal güvenlik, sağlık, tarım ve dijital uçuruma meydan okuma gibi pek çok teknoloji, sürdürülebilir kalkınma için büyük ölçüde uydu bağlantısına ve uzay araştırmalarına dayanıyor.  Bu gerçeğin göz ardı edilmesi ve bu alanda büyük potansiyel kaybına yol açacaktır.  Gelişen teknolojiye ayak uydurmak büyük sabır, çok çalışma ve potansiyel olarak önemli ekonomik kaynak gerektirir.  Bugün burada yaşadığımız büyük kalabalık ve yoğun ilgi, bize bu bilincin doğruluğunu kanıtlıyor ve bu potansiyeli geniş bir vizyonla hayata geçirme konusunda kuruluşlarımızın liderlerine önemli bir sorumluluk yüklüyor.” dedi. Ertok, uydu üzerinden verilen hizmetlere de değindi. Uçakların ve gemilerin uydular üzerinden internet ve iletişim hizmeti aldığını anlatan Ertok; ayrıca sağlık, tarım, ulusal güvenlik durumlarında da haberleşme hizmetlerinin uydular üzerinden verildiğini anlattı.

3 yörüngede 5 aktif uydu


Türksat’ın uydu hizmetlerini 31 derece, 42 derece ve 50 derece Doğu yörüngelerinde kayıtlı frekans hakları üzerinden yürüttüğünü anlatan Ertok, 3 yörüngede 5 aktif uydu ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ertok, “Uydu filomuzla Avrupa, MENA, Asya ve Afrika'yı kapsayan geniş bir alanda tüm haberleşme uydu bağlantısı ve uydu yayın gereksinimlerine hizmet veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye'nin Yüzyılı’ vizyonu ile birlikte uydu teknolojisindeki 30 yılı aşkın deneyimimizi ve mirasımızı, ulusal bir uydu-uzay ekosistemine öncülük etmek için kullanıyoruz.” dedi. Yakın zamanda Türksat 6A ile aktif uydu sayısının 6'ya çıkacağını belirten Ertok, söz konusu durumun Türksat’ın ve Türkiye’nin gücünü de gösterdiğini ifade etti. Ertok, Türkiye’nin uzaydaki geleceği açısından söz konusu projenin büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle proje ile alt sistemlerin yanı sıra birçok bileşenin paydaşlarla birlikte yerli olarak üretildiğini ifade etti. 6 A’nın Temmuz ayında fırlatılacağını söyleyen Ertok, Türk cumhuriyetleri ve komşu ülkelerle deneyimlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

e- Devlet Kapısı’yla 8 bin Kamu Hizmetine Ulaşılıyor

Genel Müdür Ertok, Türksat olarak yaklaşık 5,2 milyon haneye kablo ve yayıncılık hizmetleri verdiklerini anlatarak, “Türksat, Kablo TV ve Yüksek Hızlı İnternet hizmetinin yanı sıra e-devlet ve bilişim hizmetleri de sunmaktadır.” dedi. Ertok, Türksat’ın geliştirdiği ve işlettiği e-Devlet Kapısı üzerinden Türkiye'nin bilişim alanında en hızlı gelişen ülkeler arasında yer almasını sağladığını ifade ederek, bugün 65 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaşan e-Devlet Kapısı’yla vatandaşların 8 bin kamu hizmetine yedi gün yirmi dört saat ulaşabildiğini vurguladı.

Ertok, iletişim altyapısı götürülemeyen kırsal kesimlerde bu hizmetlerin Türksat tarafından karşılandığını da söyleyerek, bu amaçla Mobil Haberleşme Hizmetine ihtiyaç duyulan binin üzerinde köyün mobil kapsamasının sağlandığını açıkladı.

G nderen: journal
6195 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Nisan ayının en çok dikkat çeken PC oyunları
WAITRO 2024 Zirvesi Çin’de Düzenleniyor
Verilerimizi neden korumamız gerekir?
Türksat 6A, Temmuz’da Uzaya Gönderilecek
Telefon dolandırıcılığı konusunda dikkat edilmesi gereken 6 nokta

 

 
Ekonomi
Seyitgazi Bölgenin Turizm Yıldızı Olabilir
Akıllı ulaşımda hedef yerli ve milli ulaşım ağı
Çifteler, Günyüzü Ve Sivrihisar Kanola Çiçekleriyle Sarıya Boyandı
Eskişehir’de şarküteri işletmelerine gıda güvenliği eğitimi
Özel eğitim kuruluşları tanıtım günleri’ne yoğun ilgi